Följ Huddinge kommun

Dags att rösta fram årets byggnad i Huddinge

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2017 08:00 CEST

Fem olika byggnationer tävlar om att utses till årets byggnad i Huddinge. Foto: Håkan Lindgren

I år delas Huddinges byggnadspris ut för första gången. Fem – mycket olika byggnationer – har nominerats och nu får alla Huddingebor chansen att rösta på sin favorit.

Priset ska gå till en byggnad eller anläggning som förtjänar uppmärksamhet för sitt bidrag till ett expansivt och vackert Huddinge. Fram till och med den 15 oktober kan alla Huddingebor rösta på sin favorit av följande fem byggnationer:

1. Technology and health, Flemingsberg

2. Kungens kurva shopping, Segeltorp

3. Förskolan Nytorps mosse, Trångsund

4. Bostäder Gretas backe, Glömsta

5. Vårbyparken Resan, Vårby gård

– Vi är stolta över att Huddinge växer så det knakar. Med byggnadspriset vill vi öka intresset för byggnader och fysiska miljöers estetiska och arkitektoniska utformning och hur de påverkar människors välbefinnande. Det är en oerhört viktig del när vi bygger det framtida Huddinge, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

De fem byggnationerna har nominerats av Rådet för fysisk planering. Prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges möte i december.

Byggnadspriset består av en plakett som ska formges av konstnären Håkan Bull.

Se alla nominerade bidrag på huddinge.se/byggnadspriset

Samtliga bidrag presenteras på huddinge.se/byggnadspriset. Där finns också ett formulär där man kryssar i det bidrag som man gillar bäst. Alternativt skickar man ett mejl till huddinge@huddinge.se eller ett brev till kommunen. Det går också bra att besöka Servicecenter på Sjödalstorget för att få hjälp att rösta.

För mer information kontakta:

Malin Danielsson, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, 08– 535 301 83

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08– 535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Bifogade filer

PDF-dokument